Live Stage Music Festival

Sarajevo, od 26. do 28. jula • Plato Skenderija

Scroll down

O festivalu .

Festival Live Stage je trodnevni muzički događaj koji će se održati u Sarajevu na platou Centra Skenderija u periodu od 26. do 28. jula, a na kojem će nastupiti najveća regionalna imena pop-rock scene. Na festivalu će nastupiti ukupno 27 izvođača i to 9 izvođača u programu LIVE STAGE, 6 izvođača u programu DEMO STAGE, 5 DJ-eva i 2 plesne grupe u programu MIDNIGHT STAGE i 5 DJ-eva u programu OPEN STAGE

Bajaga i Instruktori, Crvena Jabuka, Zabranjeno Pušenje, Van Gogh, Hladno Pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, grupa Bolero, Zoster, Regina, After Affair, Atomi samo su neki od izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu LIVE STAGE. Otvaranje festivala će biti upriličeno u petak 26. jula u 21:00h, a isti će otvoriti muzički sastav ZABRANJENO PUŠENJE, dok će u nastavku programa nastupiti BAJAGA I INSTRUKTORI, te GRUPA BOLERO. U ponoć nastupom plesne grupe ATOMI počet će elektronski dio festivala koji će trajati do 03 sata ujutro. U subotu i nedjelju muzički program festivala će počinjati u 19h, dok će tokom dana na platou Centra Skenderija biti upriličene mnogobrojne radionice, nastupi DJ-eva te otvorene tonske probe.

Ulaz na sve festivalske programe je SLOBODAN / BESPLATAN.

Live Stage Music Festival

0

DANA

0

ARTISTA

Cashless zona

Na barovima unutar festivalskog prostora biće uspostavljena “Cashless" zona, odnosno plaćanje isključivo festivalskom karticom. Od 01. jula svi zainteresovani moći će preuzeti festivalsku karticu u poslovnicama NLB banke, te istu dopuniti željenim iznosom. Oni koji nisu u mogućnosti preuzeti festivalsku karticu prije početka festivala, istu će moći preuzeti na punktovima koji će biti postavljeni na parkingu Centra Skenderija tokom trajanja festivala. Preporučujemo svima koji su u mogućnosti da istu preuzmu prije početka festivala zbog izbjegavanja mogućih gužvi na festivalskim punktovima. Dopuna kartica će biti moguća na svim označenim punktovima unutar festivalskog prostora tokom sva tri dana trajanja festivala. Također, tokom trajanja festivala, te dan poslije, povrat neutrošenog novca sa kartica biće moguć na svim punktovima koji će biti postavljeni unutar festivalskog prostora.

Gotovinsko plaćanje neće biti moguće na festivalskim barovima.

Lokacija

Festival će se održati na platou Centra Skenderija, a festivalski prostor će činiti plato i parking Centra Skenderija, te dijelovi ulica Hamdije Kreševljakovića, Skenderija i Terezija. Otvaranje festivala će biti upriličeno u petak 26. jula u 21:00h, dok će u subotu i nedjelju muzički program festivala počinjati u 19:00h. Ulaz na festival je SLOBODAN / BESPLATAN.

Stage Production je producentska kuća osnovana u septembru 2000. godine od strane Adnana Mundžića. Glavna djelatnost firme je organizacija koncerata, turneja i pozorišnih predstava. Stage Production je producirao i organizovao koncerte i turneje najvećim imenima regionalne pop-rock scene kao što su Goran Bregović, Dino Merlin, Bijelo Dugme, Hari mata Hari, Željko Joksimović, Crvena Jabuka, Bajaga i Instruktori, Zabranjeno Pušenje, Parni Valjak, Mladen Vojičić Tifa, Kemal Monteno, Željko Bebek, Nataša Bekvalac, Alen Islamović, Rambo Amadeus, Audicija, Valentino, grupa Bolero, Tutti Fruti Bend… 

U julu 2016. godine Stage Production je započinje ambiciozan projekat okupljanja originalne glumačke postave kultne predstave Audicija, te pripremu velike svjetske turneje. Za manje od godinu dana, u sklopu ove turneje, Stage Production je organizovao 45 izvođenja ove predstave u 10 zemalja Svijeta. U proteklih 18 godina, Stage Production je organizovao i producirao preko 250 koncerata. Ove godine u Sarajevu pokreće veliki muzički festival pod nazivom LIVE STAGE na kojem će za tri dana trajanja nastupiti 27 izvođača.